У Маневичах викрили організовану групу шахраїв, учасники якої одурювали людей на сотні тисяч гривень

27 Листопада 2023, 13:46
У Маневичах викрили організовану групу шахраїв, учасники якої одурювали людей на сотні тисяч гривень 27137
У Маневичах викрили організовану групу шахраїв, учасники якої одурювали людей на сотні тисяч гривень

Зловмисники налагодили свій промисел просто у Маневицькій виправній колонії №42, де відбувають покарання за різні злочини.

Про це повідомили на сайті Головного управління Національної поліції у Волинській області.

Правоохоронці отримали оперативну інформацію про те, що в установі відбування покарань в Маневичах діє злочинна група, яка ошукує людей. Фігуранти на одній з інтернет-платформ створювали акаунти, де пропонували неіснуючі товари й послуги.

Спілкуючись із людьми, які були зацікавлені у купівлі певних речей, вони переконували їх переказати оплату наперед. Для цього діяв навіть кол-центр, що створював видимість нібито надійного ресурсу. Після надходження грошей аферисти блокували клієнтів, і, як результат, ті залишалися і без своїх коштів, і без придбаних товарів.

Читайте також: Телефонували вночі нібито від імені полонених синів: деталі викриття в'язнів на Маневиччині

Жертвами цієї шахрайської схеми стали десятки людей. Лише за тиждень зловмисникам на різні картки надходило близько 100 тисяч гривень.

Організував незаконний промисел 31-річний лучанин, який відбуває покарання за умисне тяжке тілесне ушкодження. Його спільниками були 30-річний уродженець Камінь-Каширського району та 30-річний лучанин. Обоє – мають чималий шлейф кримінального минулого, адже відбувають покарання за крадіжки, шахрайства та незаконне заволодіння транспортними засобами.

Днями в колонії працівники карного розшуку, слідчі ГУНП у Волинській області, співробітники поліції Маневич та управління КОРД провели санкціоновані обшуки. Заходи відбулись за процесуального керівництва Камінь-Каширської окружної прокуратури.

Читайте також: В Маневичах зловмисникам, які виманювали гроші у родичів військових – повідомили про підозру

У фігурантів виявили та вилучили мобільні телефони, сім-картки, блокноти з чорновими записами та інші докази по справі. Тепер термін перебування спільників в установах виконання покарань значно збільшать. Їм уже оголосили підозри за частиною 4 статті 190 Кримінального Кодексу України – шахрайство, вчинене організованою групою в особливо великих розмірах.

Покарання за це – від 5 до 12 років позбавлення волі.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024