4 травня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

04 Травня 2018, 07:10
1530

Доброго ранку, читачі. Сьогодні п'ятниця, 4 травня.

Запам’ятовуйте приємні ранкові миті, оточуйте себе позитивними речами й кавуйте з бажаними людьми.

Нехай всі справи розпочинаються успішно й завершуються якомога швидше. Затишного прокидання й хорошого дня!

День ангела святкують: Денис, Олександр, Олексій, Іван, Кіндрат, Микола, Федір, Яків.

Район.Маневичі вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

4 травня в історії: 180 років тому (1838) діячі культури Російської імперії (художники Карл Брюллов, Олексій Венеціанов, Іван Сошенко, Василь Григорович, Аполлон Мокрицький, поети Василь Жуковський та Євген Гребінка, музикант і композитор Михайло Вільєгорський), а також статс-дама Юлія Баранова за 2500 рублів викупили з кріпацької неволі Тараса Шевченка.

30 років тому (1988) народився, український фристайліст, чемпіон зимових Олімпійських ігор 2018 з лижної акробатики Олександр Абраменко.

До речі, 4 травня ще одна нагода привітати наших вогнеборців, адже в цей день - Міжнародний день пожежників.

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих: православні християни згадують у молитвах священномученика Януарія та інших з ним; вшановують пам'ять святителя Максиміана Константинопольського.

Погода: Сьогодні очікується +17..+30 °C , без опадів, легкий вітер.

Народний прогноз погоди: 4 травня вшановується пам'ять святого мученика Іаннуарія, єпископа. У цей час потрібно спостерігати за черемхою: якщо вона рано зацвіла - буде тепле літо. Чим раніше вона починає цвісти, тим спекотнішим буде літо.

З цього дня вкривається квітами ліловий бузок, у садах зацвітають нарциси. Саме час садити часник, щоб літом уже зібрати врожай.

Якщо ви бажаєте привітати рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024