Захиснику з Городка просять присвоїти звання «Герой України»

12 Березня 2024, 13:30
Звання Герой України. Світлина ілюстративна 606
Звання Герой України. Світлина ілюстративна

Зареєстрували електронну петицію щодо присвоєння звання «Герой України» (посмертно) снайперу-стрільцю Сергію Ремінському.

Підписати петицію можна за посиланням: https://petition.president.gov.ua/petition/219914

Боротьба воїна з Городка за волю Батьківщини почалася ще у 2014 році, на майдані, під час Революції Гідності. Вже тоді, не вагаючись, Сергій став на захист свободи України. Після нападу Росії на схід України, не маючи військового досвіду, чоловік пішов добровольцем, захищав державу у складі 14-тої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого. Став снайпером-стрільцем. Брав участь в АТО у 2015-2016 роках, зокрема в боях у Мар’янці, Пісках, Слов’янську, Кураховому та інших.

З початком повномасштабного вторгнення, захисник залишив вдома дружину, трьох неповнолітніх дітей та батьків, знову добровольцем пішов на фронт. Для цього він звільнився з роботи в Маневицькій ВК №42, де працював інспектором з держнагляду. 

«Сергій не зміг лишитись осторонь, його думки перебували там, з побратимами, де точаться бої та відстоюється незалежність України», – йдеться в повідомленні.

Тому вже на початку квітня 2022 року, він приєднався до окремої снайперської роти 25-тої окремої повітрянодесантної Січеславської бригади. Був досвідченим снайпером-стрільцем, проявляв особливу мужність та героїзм під час виконання завдань. Вірний військовій присязі та українському народу, знищив не одного ворога.

Читайте також: Родині загиблого захисника з Городка передали медаль «Захиснику Вітчизни»

Загинув Сергій Ремінський 26 вересня 2022 року від поранень, які отримав у бойових діях на Донеччині. Побратими відгукуються про нього як про безстрашного та відважного воїна, який не боявся смерті, сміливо йшов у бій.

«Його ненависть до ворогів була такою ж великою, як і любов до України, своїх батьків, дітей та дружини. В цьому була його сила. В цивільному житті Сергій був хорошою людиною, завжди приходив на допомогу односельцям. На жаль, більше ніколи не обійме він своїх батьків, які виростили справжнього героя, кохану дружину, з якою прожив чудові щасливі подружні роки. Не побачить як виростуть його дочка та сини, одного з яких, він мав би цьогоріч повести до першого класу. Не судилося», – додали в повідомленні.

Сергій Ремінський
Сергій Ремінський

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024