На війні з російськими окупантами загинув захисник з Маневичів

13 Березня 2024, 14:37
Свічка. Світлина ілюстративна 2355
Свічка. Світлина ілюстративна

Снайпер розвідувального взводу десантно-штурмового батальйону 79-ї окремої десантно-штурмової Таврійської бригади Максим Дітман боронив Україну від ворога з травня 2022 року.

Про це повідомив голова Маневицької громади Олександр Гаврилюк на своїй сторінці у фейсбуці.

Уродженець Маневичів виконуючи бойове завдання на Луганщині, у липні 2022 року загинув. Довгий час 29-річного захисника вважали безвісти зниклим. Тіло Максима поховали у місті Дніпро на кладовищі військових ЗСУ, які загинули під час проходження служби у зоні бойових дій. Після ідентифікації тіла загиблого воїна, його перепоховають на рідній маневицькій землі.

Завтра орієнтовно у першій половині дня автомобіль з загиблим бійцем буде рухатися через Колки, Довжицький та Оконський старостинські округи у Маневичі. Тут маршрут скорботного кортежу буде такий: проспект Волі, вулиці Освітянська, Соборності (Маневицький ліцей №1 імені Героя України Андрія Снітка), 100-річчя Маневич, (Маневицький ліцей №2) Чорновола, проспект Волі, 1 (батьківський будинок). Відспівування відбудеться у храмі Святих мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії. 

«У захисника залишилася мама, дружина, маленька донечка Єва. Щирі співчуття рідним та близьким полеглого Героя. Завтра, 14 березня гідно зустрічаємо на рідній землі воїна-земляка, який віддав своє життя на мир і спокій кожного з нас, за волю України. Про час прибуття автомобіля та час поховання повідомлю згодом», – написав очільник громади.

Максим Дітман
Максим Дітман

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024