На Маневиччині відбувся відкритий чемпіонат з гри Боча

18 Березня 2024, 16:38
Відкритий чемпіонат з Боча ФОТО 371
Відкритий чемпіонат з Боча

У Маневицькій громаді відбувся Кубок з гри Боча для людей з інвалідністю. Захід є дуже важливим для спортивної та соціальної інтеграції.

Підтримку для організації та проведення гри надав Фонд Abilis з Фінляндії. Про це пишуть на сторінці Громадської організації «Осіб з інвалідністю«Довіра».

Участь у цьому спортивному заході взяли команди з міст: Київ, Луцьк, Ковель, а також представники МаневицькоїРожищенської, Турійської, Любомльської, Любешівської, Ратнівської, Колківської, Прилісненської громад.

Розпочали чемпіонат з хвилини мовчання та гімну України. До присутніх із вітальним словом звернувся секретар Маневицької селищної ради Володимир Черчик, заступник начальника Волинського регіонального центру з фізичної культури та спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» Василь Шевчук, а також побажала всім успіху керівниця «Довіри» Наталія Шишолік.

«Протягом цілого дня учасники Кубку з гри у бочу для людей з інвалідністю в Маневицькій спортивній школі не лише змагалися в спортивних поєдинках, але й активно спілкувалися та взаємодіяли між собою поза спортивними моментами. Це створило атмосферу дружби, співпраці та взаєморозуміння, що зкріпило загальний дух заходу та підтримало ідею соціальної інтеграції через спорт. Учасники обмінювалися досвідом, підтримували один одного та разом раділи кожній перемозі та досягненню. Така активна комунікація сприяла не лише підвищенню спортивного рівня, але й зміцнювала соціальні зв'язки та сприяла взаємному розвитку усіх учасників заходу», – йдеться в дописі.

За словами учасників чемпіонату, встановлені пандуси та доступна вбиральня для людей з інвалідністю дозволили безперешкодно пересуватись територією змагань та всіх потрібних локацій.

«Цей Кубок не лише відкрив можливості для людей з інвалідністю у спортивній діяльності, але й став свідченням того, як спорт може об'єднувати та сприяти соціальній інтеграції, розширюючи горизонти і можливості для всіх учасників», – додають організатори.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024