У Маневичах поетеса Ірина Дерлюк декламувала вірші та презентувала свою збірку

21 Березня 2024, 15:31
У Маневичах поетеса Ірина Дерлюк декламувала вірші та презентувала свою збірку 242
У Маневичах поетеса Ірина Дерлюк декламувала вірші та презентувала свою збірку

У Маневицькій публічній бібліотеці відбулася зустріч з поеткою, маневичанкою Іриною Дерлюк, яка презентувала свою збірку поезій «Щоденник війни у віршах...».

Про це пишуть на сторінці книгозбірні у фейсбуці.

Вчитель за фахом, однак та поряд з основною роботою Ірина знаходить час і для писання віршів.

Збірка, яку презентували, побачила світ у лютому 2024 року. До неї увійшли вірші від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. У віршованій формі вся історична правда про війну, про нинішні нелегкі випробування нашої країни.

«Саме про зламані долі, про обірване війною життя, про те, що переживає мільйони українців пише пані Ірина», - йдеться у дописі.

Нікого не залишила байдужим поезія, яку декламували учні 11-А та 11-Б класів Маневицького ліцею №2, бібліотекар Юлія Довжик, слухачка Університету ІІІ віку Ніна Павлюк та директорка Маневицького ЦТДЮ Валентина Ковальчук.

Слова вдячності авторка висловила своїй команді, які допомогли у виданні збірки: рецензенту книги Галині Кузьмук, ілюстраторам Анастасії Демчук та Марії Семашко, редактору Оксані Сьомак.

З вітальним словом до авторки звернулись консультантка комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Маневицької селищної ради Юлія Іщик, директорка ЦТДЮ Валентина Ковальчук, учителька української мови та літератури Галина Кузьмук. Також свого класного керівника прийшли привітати учні 10-В класу Маневицького ліцею № 2.

Модератор заходу, директор бібліотеки Любов Солов'янчик подякувала Ірині Василівні за спілкування, за подаровану збірку книгозбірні й побажала щедрих творчих ужинків та здобутків. Зазначила, що поезія Ірини Дерлюк надихає, загартовує і дає нам сили боротися з ворогом.

Презентація книги відбулася у рамах «Національного тижня читання поезії».

Читайте також: Маневицькі вчителі зарубіжної літератури обговорили використання інноваційних технологій для розвитку творчого мислення

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024