Маневицький професійний ліцей їздив на виставку-ярмарок у Луцьк

01 Червня 2018, 09:05
3907

Уже 18 років поспіль волиняни збираються на Свято професійно-технічної освіти Волині.

У святі взяли участь більше 20 закладів професійної освіти області.

На виставці-ярмарку в широкому асортименті були представлені різноманітні побутові товари та вироби, домашня випічка, дачні товари, садово-парковий інвентар, сільськогосподарська продукція, вироби з металу, дерева та лози, швейні та столярні вироби, виготовлені учнями та майстрами.

Маневицький професійний ліцей теж мав, що показати та запрошував до себе на навчання. Представляв різноманітні вироби. Багато було робіт з дерева, які корисутвались найбільшою популярністю серед покупців.

Майстри виробничого навчання Сахнюк Анатолій, Лучкевич Василь, Чайка Володимир та їх вихованці представили виготовлені у ліцейній майстерні меблі та інші столярні вироби. Вперше було виставлено зразки бруківки та вази для квітів, які почали виготовляти в ліцеї під керівництвом майстрів Климчука Віталія та Чирки Юрія.
У рамках свята відбувся виступ учасників художньої самодіяльності. Цьогоріч ліцей представляв дует у складі Рокочук Олени та Шевчук Ольги, який виконав пісню «Моя сорочка вишиванка».

Відвідувач Віктор приглядався до комплекту з великого стола та лавок. Виявляється він свого часу закінчив Маневицький професійний ліцей, у 1995.

«Це дійсно хороше училище, яке має непогану, навіть дуже непогану, технічну базу. Отримав навички водіння тоді. Ну і безсумнівно це згодилось в житті», – ділиться Віктор.

Хоча своїх дітей, які поки є школярами віддавати до ліцею не планує.

Презентували ковані вироби та плетені з лози. Можна було купити меблі для дому та вироби для садівництва.

Наталія Коленда, заступник директора з навчально-виховної роботи розповідає, що зараз молодь не дуже хоче йти в професійні ліцеї. Проте ліцей проводить активну профорієнтаційну роботу: поширює інформацію по газетах та радіо, їздять по школах. По суті, профорієнтаційна робота розпочинається з початком навчального року і закінчується до 1 вересня або навіть і довше.

Ліцей співпрацює з підприємствами.

«До нас нещодавно приходив підприємець та просив учнів на практику. І на майбутнє казав, що цих дітей забере на роботу. Торфо-брикетний завод бере наших студентів на роботу. Також меблева фабрика», – розповідає Наталія Коленда.

У ліцеї можна здобути знання з таких професій:

  • Слюсар-ремонтник.
  • Тракторист.
  • Водій.
  • Столяр.
  • Муляр: Муляр. Штукатур. Маляр.
  • Продавець.
  • Машиніст.
  • Слюсар-ремонтник.
  • Водій.












1









Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024