Як районні керівники вирішили проблему забезпечення якісною питною водою жителів Маневиччини

22 Червня 2018, 13:25
Нарада 2461
Нарада

Голова райдержадміністрації зініціював та провів робочу нараду з усіма відомствами, службами, які дотичні до питання забезпечення питною водою населення та представниками громад, де залишається не вирішеною проблема водопостачання.

Про це повідомив відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Питання водопостачання питною водою є проблематичним для нашого району, а  особливо загострюється воно в літній період.

Не через брак води, а саме із-за утримання в  неналежному стані мереж водопостачання та недостатній їх кількості.

Найбільше скаржників звертається до Андрія Линдюка по Маневицькій селищній раді.

І в першу чергу ті мешканці, забезпечення водою до дворів яких надають організації, які не повинні здійснювати функції по водопостачанню населення – ЗОШ І-ІІІ ступенів  №1, Маневицька ЦРЛ, залізнична станція «Маневичі», Маневицька виправна колонія, державне підприємство «Маневицьке лісове господарство»,  Маневицький торфозавод.

Для цих жителів також стало неможливим скористатися субсидією чи пільгою (зокрема і  як учасник АТО). Маневицький селищний голова Олександр Гаврилюк, начальник Маневицького комунального підприємства Маневицький «Райсількомунгосп», начальник Маневицького виробничого управління житлово-комунвльного господарства Леонід Ковальський доповіли про дієздатність свердловин на території селища Маневичі та зупинились на особливо проблематичних ділянках селища, а це – північна частина Маневич.

Леонід Ковальський зауважив, що в літній період питання нестачі води загострюються із-за поливу городів. І, як показали рейди – наявність лічильників вже сьогодні не стає тому перепоною, так як багато жителів матеріально спроможні оплачувати дану послугу.

Тому слід піднімати питання про відновлення старих свердловин, збільшення, по можливості, їх потужності та будівництво нових. Учасники наради проаналізували  стан справ і по усьому району. Підсумували, що найбільші проблеми є в селах  Костюхнівка та Старий Чорторийськ.

«Жителів нашого району не цікавить, хто і як їм буде постачати воду. Головне, щоб вони круглий рік були забезпечені якісною питною водою. Тому ми зобов’язані  сьогодні прийняти мудрі і результативні рішення, щоб більше не виникало такої проблеми у районі» ‒ прокоментував голова райдержадміністрації Андрій Линдюк.

Андрій Олександрович запропонував Маневицькому селищному голові звернутися з клопотанням до усіх установ, які не мали б, але надають послугу з водопостачання приватних житлових будинків, щодо передачі мереж на баланс Маневицького ВУЖКГ та селищної ради.

Голова райдержадміністрації дав доручення начальнику управління регіонального розвитку Олександру Турику спільно з усіма відповідальними структурами до 1 вересня 2018 року розробити програму забезпечення якісною питною водою жителів Маневицького району на 2019-2021 роки, яка протягом трьох років вирішить усі наболілі питання води для жителів району.

«В даній програмі до найменших деталей потрібно передбачити необхідне фінансування: виготовлення техпаспортів, відновлення чи будівництво свердловин, прокладання труб, узаконення та передача балансоутримувачам систем водопостачання в технічно-справному стані, забезпечення якості води» – зазначив голова району.

В термін до 1 вересня 2018 року така районна програма має бути подана в районну раду.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024