Маневиччина: показали, як покращують гідрологічний стан озера Глибоке

12 Серпня 2018, 15:24
У Прилісненській громаді покращують  гідрологічний стан озера Глибоке 2483
У Прилісненській громаді покращують гідрологічний стан озера Глибоке

На території Прилісненської ОТГ активно проводять роботи з покращення гідрологічного стану озера Глибоке (Глибоцьке), яке використовується жителями навколишніх сіл, а також селища Маневичі для відпочинку та любительської рибалки.

Площа озера 8 гектарів, максимальна глибина сягає 5 метрів, – пишуть на сайті Волинського обласного управління водних ресурсів.

До слова, виконання комплексу робіт започатковано ще у лютому цього року, під час зустрічі керівника Маневицького УВГ з ініціативною групою жителів територіальної громади. Причиною звернення стала стурбованість місцевих жителів періодичним коливанням рівнів води оз. Глибоке, яке розташоване на території Прилісненської ОТГ.

Спеціалісти  Маневицького УВГ провели геодезичні вишукування, внаслідок яких встановили, що першочерговою причиною значного коливання рівнів води у озері є замулення та заростання трав’яною та чагарниковою рослинністю внутрішньогосподарського каналу УК-1, який запроектований для підтримання оптимальних рівнів води в озері, шляхом розподілу стоку малої річки стр. Безіменний. Крім цього, замулення каналу спричиняє постійні підтоплення сільськогосподарських угідь та прилеглого лісового масиву.

Нині Маневицьким УВГ проводиться очищення цього каналу від замулення екскаватором. Також виготовлено шандорний затвор, який згодом буде встановлять на шлюзі-регуляторі РШПН МК-2, стр. Безіменний, з допомогою якого буде регулюватись подача води в оз. Глибоке.

Фінансування робіт здійснюють Прилісненська ОТГ та ДП «Городоцьке лісове господарство».

1
У Прилісненській громаді покращують  гідрологічний стан озера Глибоке
У Прилісненській громаді покращують гідрологічний стан озера Глибоке

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024