Правоохоронні органи району виявили факт нового для мешканців Маневиччини виду шахрайства

05 Липня 2018, 15:00
Правоохоронні органи району виявили факт нового, для мешканців Маневиччини, виду шахрайства 1673
Правоохоронні органи району виявили факт нового, для мешканців Маневиччини, виду шахрайства

Боротьба правоохоронних органів Маневицького району із шахраями триває упродовж тривалого періоду.

Про це повідомляє прокурор місцевої прокуратури Сергій Корець.

Однак, станом на даний момент ще не вдалось в повній мірі убезпечити жителів району від неправомірних посягань на їх грошові кошти та майно.

З початку 2018 року СВ Маневицького ВП ГУНП у Волинській області та місцевою прокуратурою зареєстровано 16 кримінальних проваджень за статтею 190 Кримінального Кодексу України (шахрайство).

Незважаючи на ту обставину, що в місцевих ЗМІ неодноразово зверталась увага жителів району на обачність при проведенні операцій, пов’язаних з використанням грошових коштів за допомогою мережі Інтернет, актуальним видом шахрайських дій у першому півріччі поточного року знову стало вчинення шахрайських дій за допомогою Інтернет-сайтів (Інтернет-продавців) при купівлі тих чи інших товарів.

Місцева прокуратура нагадує, що перш ніж відправити продавцю грошові кошти за поставлення товару, максимально впеніться в його добросовісності, а краще за все, оплачувати придбаний вами товар лише після його фактичного отримання.

Крім цього, упродовж першого півріччя 2018 року почастішали випадки, коли шахраї «виманювали» грошові кошти, представляючись нібито працівниками правоохоронних органів, з метою вирішення питань, пов’язаних із порушенням закону, які виникають у родичів, найчастіше з такими зверненнями звертаються до батьків, про раптово виниклі проблеми із законом у їхніх дітей, і зазвичай, такі дії проводяться посеред глибокої ночі.

Також, упродовж 1 півріччя 2018 року виявлено факт нового, для Маневицького району, виду шахрайства. Зловмисники, представляючись працівниками лікувальних закладів, в телефонному режимі повідомляють особам про проблеми зі здоров’ям у їхніх рідних ( у більшості випадків – дітей), зокрема про необхідність проведення хірургічного втручання (операції), наголошуючи на терміновість проведення, при цьому повідомляють про брак ліків, необхідних для лікування, та зазначають суму коштів, необхідну для їх придбання.

Саме у такий жалюгідний спосіб шахраї намагаються заволодіти коштами довірливих громадян.

Прокуратура застерігає, в жодному разі не надсилати і не передавати кошти шахраям та обов’язково звертатися із заявами про відомі їм факти таких дій у правоохоронні органи.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024