Як маневичанам не потрапити на «гачок» до шахраїв

22 Серпня 2019, 12:30
Як маневичанам не потрапити на «гачок» до шахраїв 1621
Як маневичанам не потрапити на «гачок» до шахраїв

На Маневиччині почастішали випадки шахрайств, жертвами яких стають люди похилого віку, котрі охоче пускають в помешкання нібито представників соціальних чи інших служб.

У Маневицькій місцевій прокуратурі звертається до жителів району із проханням бути уважними й обережними, пускаючи в  оселі незнайомців, ким би вони не називалися – представниками сервісних, соціальних чи інших служб.

У разі візиту представників державних чи приватних установ або організацій – обов’язково, перед тим, як відчиняти їм свої двері, цікавтеся їхніми посвідченнями, телефонуйте в установу, перепитуйте про причини візитів і цікавтеся особою візитера, а також тим, чи насправді він представляє установу й має повноваження на проведення будь-яких дій.

У разі, якщо залишаєте своїх родичів похилого віку на самоті – попереджайте їх про необхідність повідомляти вам про всі візити незнайомців телефоном. Окрім того, вживайте заходів, аби гроші зберігалися у недоступних для зловмисників місцях.

Також, місцева прокуратура звертається до громадськості, суб’єктів господарювання, керівників органів державної влади та місцевого самоврядування бути обачними, у випадку отримання дзвінків від імені працівників органів прокуратури чи інших правоохоронних органів про передачу коштів «за розв'язання проблем із родичами». В жодному разі не слід передавати (перераховувати, надсилати) гроші невідомим особам. Про подібні пропозиції, чи факти вчинення протиправних дій від імені працівників правоохоронних органів, негайно слід інформувати поліцію за номером телефону 102.

Читайте також: Як маневичани потрапляють на «гачок» до шахраїв.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024