Маневичан ошукали на 30 тисяч гривень

13 Січня 2020, 10:54
Жителів Маневицького району ошукали на 30 тисяч гривень 2958
Жителів Маневицького району ошукали на 30 тисяч гривень

У Маневицькій місцевій прокуратурі кажуть, що масового характеру набули шахрайські дії за допомогою інтернет-сайтів, зокрема такого, як «OLX».

Уже з початку січня поточного року розпочали досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), по трьох повідомленнях жителів Маневицького району.

Невідома особа, яка представилась іменем «Тарас», шляхом обману, під приводом продажу через веб-сайт «OLX» ноутбука, заволоділа грошовими коштами потерпілого в сумі 12877 гривень, які останній добровільно перерахував через функцію «OLX-доставка».

Невстановлена особа, представившись продавцем електроінструментів, який зареєстрований на сайті безоплатних оголошень «OLX», отримала від маневичанина конфіденційну інформацію про його банківський рахунок, внаслідок чого перерахували гроші в сумі 10800 гривень, однак товар покупець не отримав.

Також, одним з найбільш розповсюджених видів шахрайства є телефонне. У таких випадках виманюють реквізити банківських карток або іншої конфіденційної інформації, та повідомляють про неприємності із законом близьких осіб. Шахраї телефонують на мобільний телефон своєї «жертви», у випадку, якщо це пов’язано з банківськими картками, представляються співробітниками відповідного банку (служба безпеки банку, менеджер, тощо) та повідомляють різного роду неправдиву інформацію, яка стосується банківського рахунку майбутнього потерпілого.

Зокрема, невстановлена особа, представившись представником АТ КБ «ПриватБанк», отримала від маневичанина конфіденційну інформацію про банківський рахунок та реквізити банківської картки, внаслідок чого заволоділа грошима в сумі 6000 гривень.

Вищезазначену інформацію забороняють повідомляти будь-кому зі сторонніх осіб, у тому числі й працівникам банку.

Щоб не стати жертвою псевдо продавців, необхідно домовлятись про замовлення послуги, що пропонують служби доставлення («Укрпошта», «Ін Тайм», «Нова Пошта», тощо), за допомогою якої, товар можна буде оплатити лише після того, як ви його отримаєте «на руки» та перевірите придбану річ.

Читайте також: Маневичан застерігають бути обачними при оформленні покупок через інтернет

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024