Як вберегтися від схем інтернет-шахраїв: поради волинських поліцейських 

15 Січня 2020, 11:00
Як вберегтися від схем інтернет-шахраїв 914
Як вберегтися від схем інтернет-шахраїв

Купівля в інтернеті – один з найпоширеніших видів шахрайств.

Не менш популярними видами є продаж в інтернеті, віруси-шифрувальники та інші шкідливі програми, інтернет-жебрацтво, виграш в інтернеті. Чи не щодня патрульні отримують виклики про ці та інші види інтернет-шахрайств. У таких випадках відбирають заяву і передають її компетентним органам Нацполіції. Про це йдеться на Facebook-сторінці волинської патрульної поліції.

Отже, купівля в інтернеті – це найпопулярніший вид інтернет-шахрайства. Покупців приваблює більший вибір та менша ціна. Людина замовляє товар, перераховує гроші на картку, а потім продавець зникає, і гроші теж.

Як же вберегтись від такого шахрайства?

Потрібно купувати речі тільки на перевірених сайтах та у перевірених продавців. І ніколи не варто повністю оплачувати товар або робити передоплату.

Продаючи щось в інтернеті, ви теж можете стати жертвою шахраїв. Вони під виглядом покупця, який хоче заплатити за товар, крадуть дані вашої картки, які допоможуть поцупити гроші з неї. Тому ніколи не повідомляйте PIN-код та код для покупок на звороті CVV2/CVC2. Також не можна говорити термін дії картки.

Якщо ви хочете, щоб вам перерахували кошти, то можна сказати лише номер картки та ваше прізвище. А якщо вас просять назвати ще щось, то одразу говоріть, що повідомите поліцію: шахрай сам кине слухавку.

Читайте також: Маневичан ошукали на 30 тисяч гривень

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024