Для ДП «Волиньторф» створили спеціальну робочу групу

18 Липня 2017, 13:52
1444

Віднедавна роботу ДП «Волиньторф» в частині користування земельними ресурсами вивчає спеціально створена робоча група. 

Рішення про створення робочої групи ухвалив голова облдержадміністрації, коли підприємство звернулося з проханням продовжити або ж укласти нові договори оренди земельних ділянок для видобутку торфу. Про це повідомляє Волинська облдержадміністрація.

«Волиньторф» офіційно попрохало підписати документи за кілька місяців після завершення дії попередніх. Відтак, аби ситуація не вийшла за рамки законної й підприємство продовжило працювати, його роботу вивчають та шукають правових методів залагодження проблемного питання. 

17 липня заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук озвучив короткий звіт про напрацювання робочої групи.

12 липня члени робочої групи та її керівник працювали на місці. Зокрема, Сергій Кошарук мав зустріч із керівництвом державного підприємства. 

Попрацювавши на підприємстві, поспілкувавшись із тамтешнім керівництвом, вивчивши документи, керівник робочої групи озвучив ряд цифр. Але попередньо коротко окреслив, чому й через що склалася ситуація із ДП «Волиньторф», яка не сходить зі «шпальт» місцевих ЗМІ. Тож, у державного підприємства наявні три спецдозволи на користування надрами. Одначе до них потрібні й договори оренди земельних ділянок. Дія цих документів – щодо ділянки розміром у 182 Га - закінчилася ще 13 лютого 2017 року, а документи про необхідність продовжити наявний чи укласти новий договір надійшли облдержадміністрації аж у квітні та травні.

Під під час наради директор зауважив: кошти сплачували, але не користувалися. Разом із тим, облдержадміністрація готова поновити документи, але зробити це так, аби згодом правоохоронні органи не мали претензій.
Загалом же «Волиньторф» оперує 989 Га землі. Таку інформацію подає адміністрація підприємства на вимогу представників робочої групи. 239 Га – це так звані відпрацьовані землі, де потрібно проводити рекультивацію, що, зрештою, й передбачають договори оренди. 145 Га – експлуатаційні землі, де ведуться роботи з видобутку торфу. 300 Га – резерві території та 304 Га – інші землі, якими не користуються (дороги, залізничні колії тощо).
Також робоча група встановила, що на територіях, про які говорять на «Волиньторф», відсутня топографія, а це означає, що фактично межі земельних ділянок не визначали. 

«Завдання робочої групи – з’ясувати, чи виконувалися умови попереднього договору, чи здійснили рекультивацію відпрацьованих земель. Щоб не було так, що ділянки позаростали й спершу їх треба викорчувати, а тоді рекультивувати», – висловив позицію голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

Голова облдержадміністрації повідомив, що «Волиньторф» підписало спільну угоду із КП «Волиньприродресурс» щодо надання послуг з видобутку торфу потужностями саме державного підприємства.

Читайте також:

Волиньторфу загрожує зупинка через тяганину з документами

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024